Barkrukkenland is dé specialist in barkrukken. Wij verkopen barkrukken voor diverse doeleinden. Voor particulieren hebben we mooie barkrukken voor in huis. Een nieuwe trend in wooninterieur is het verlengde aanrechtblad en/of kookeiland met zitgedeelte. Je partner, vrienden en kinderen kunnen op een comfortabele barkruk gezellig aanschuiven terwijl jij kookt. Ook verhoogde eettafels kennen een grote populariteit waardoor de vraag naar mooie én prettig zittende barkrukken enorm toeneemt. Neem eens een kijkje in onze webshop en vind jouw ideale barkruk voor in huis.

Verschillende stijlen barkrukken
Elk huishouden gebruikt de barkruk op een andere manier. Bij de één zijn de barkrukken met name aankleding van het interieur terwijl er in andere huishoudens intensief gebruik wordt gemaakt van de barkrukken. Bij aankleding van het interieur is het ontwerp en de stijl belangrijker dan het zitcomfort. Bij Barkrukkenland hebben we veel verschillende stijlen, zoals industriële barkrukken, landelijke barkrukken, moderne krukken en horeca barkrukken.

Zitcomfort van de barkruk
Wanneer je de barkrukken veel gaat gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het eten en natafelen, dan is het zitcomfort van de kruk juist van belang. Lang zitten zonder rugleuning is erg vermoeiend voor de rug. Voor meer zitcomfort zouden wij dan ook een barkruk met rugleuning en/of armleuningen aanraden. Een barkruk met voetensteun is ook aan te bevelen zodat de benen meer rust hebben. En natuurlijk is het fijn als het zitvlak ruim genoeg en zacht is.

Zithoogte en verstelbare barkrukken
De zithoogte van de kruk is heel belangrijk. Meten is weten. Tussen het zitvlak van de kruk en de onderkant van het tafelblad is een ruimte van 30 centimeter het meest ideaal. Tussen de benen en het tafelblad zou in elk geval minimaal nog 10 centimeter bewegingsruimte moeten zitten. Wanneer je rekening moet houden met personen met verschillende lengte en omvang, zou een verstelbare barkruk een mooie oplossing zijn. Ook die zijn te vinden bij Barkrukkenland.

Materiaal van de barkruk
Als je van plan bent de barkrukken intensief te gebruiken, bijvoorbeeld in de keuken, dan is de kans op vlekken groot. Tomatensaus of rode wijn op een witte stoffen barkruk is niet echt een pretje… Wij raden dan ook aan om bij de keuze voor een barkruk rekening te houden met het materiaal. Barkrukkenland heeft leren, houten, metalen en enkele stoffen barkrukken.

Onderhoud van de barkruk
De barkrukken van Barkrukkenland zijn onderhoudsvriendelijk, maar het is wel nodig om de barkrukken van tijd tot tijd te reinigen. Onder het kopje ‘tips voor onderhoud en reiniging’ geven wij je tips voor het onderhoud van uw barkruk voor een langere levensduur.